Stoppen met roken?
Waarom wil je stoppen met roken?
Voor wie wil jij stoppen met roken?
Wil jij puur vanuit jezelf stoppen, zonder druk van je omgeving?
Jouw motivatie bepaalt of jij er vanaf komt.
Hypnotherapie !
Tijdens enkele hypnotherapeutische sessies, zal ik in je onderbewustzijn, de gedragspatronen die je naar een sigaret doen grijpen aanpakken. We identificeren de aanleiding voor het roken en zorgen dat de volgende keer, als een dergelijke situatie zich voordoet, de drang naar een sigaret vervangen is door een gezondere, productieve reactie.
Op deze wijze pakken we de oorzaak van het probleem bij de wortel aan en vervalt het risico dat je op een later moment als gevolg van invloeden van buitenaf alsnog naar een sigaret grijpt.
Wil je blijvend met roken stoppen? Wil je gezonder door het leven gaan en tegelijkertijd een flinke som geld besparen die nu letterlijk in rook opgaat? Maak dan je 1ste afspraak met mij via onderstaande knop.

De risico’s van roken

Roken doet de kans op talloze gezondheidsaandoeningen drastisch toenemen. Niet enkel voor jezelf, maar ook voor mensen in je directe omgeving. Hoe goed je ook tracht niet in de buurt van de kinderen te roken, de kans dat kinderen in een huishouden met een roker ernstig ziek worden is vele malen groter dan diezelfde kans voor een kind in een huis vol niet-rokers. Enkele van de meest voorkomende gezondheidsklachten van rokers zijn:

•Onvruchtbaarheid;

•Problemen met het tandvlees;

•Hartklachten en -aandoeningen;

•Long- en andere kankers, waaronder mondkanker, keelkanker en leukemie.

Daarnaast is het niet ongewoon dat de slechte doorvoer van zuurstof leidt tot seksuele problemen bij zowel mannen als vrouwen.

Het goede nieuws over stoppen met roken

Er is echter ook goed nieuws. Als je nú stopt met roken neemt de kans op deze aandoeningen en problemen al na een week af. Na twee maanden is de kans op gezondheidsproblemen nog een kwart van wat deze voorheen was en na een jaar ben je als voormalig roker bijna net zo gezond als de gemiddelde niet-roker. Het is dus nog niet te laat.


De Waarde achter jouw rookgedrag

Veiligheid? Levert dat het roken op? In de meeste gevallen wel ja, en dan heb ik het over het gevoel van vertrouwdheid. Wanneer je begint met roken wil je ergens bij horen, vaak bij een groep.

Die waarde moet je meenemen in de hypnose om makkelijker te stoppen met roken.

Pijn en plezier gebruiken om te stoppen met roken.

Wij komen in beweging wanneer wij een doel hebben of als we ergens voor weg willen. Pijn en plezier dus. In de hypnosesessies gebruiken veel hypnotherapeuten dit principe en is een belangrijk onderdeel voor het succes wat ze hebben.

Wanneer je rookt denk je alleen in ‘korte termijn’. In ‘lange termijn’ denken doe je niet, of je ontkent zaken. Waarom zou je ook. Als hypnotherapeut wil je wel de lange termijn voorhouden, zodat je de ‘pijn’ wat meer opwekt. Zo komt er vanzelf een natuurlijk moment waarop iemand echt besluit om te stoppen met roken en het zo dus ook makkelijk gaat.

Dan is plezier natuurlijk net zo belangrijk. Je wilt ook dat het wat oplevert als je stopt. Daarvoor gebruik je de waarde en ook stip je aan dat je nu dus gezond bent en ook een niet-roker bent geworden.