Hoe werkt de programmering van wie jij bent?:
Vaak lijkt het alsof jouw beslissingen in het leven / de meningen die je vormt / gedachten die opkomen en die een bepaald gevoel veroorzaken, bewust veroorzaakt worden. Maar nee, alles wordt ingekleurd door programma’s die zich in je onderbewustzijn bevinden. Deze leiden tot bepaalde patronen en overtuigingen die je kijk op de wereld en op het leven vormen. Iedereen kleurt daardoor dus zijn/haar eigen beeld van de wereld in op zijn/haar manier.
De programmering van het onderbewustzijn gebeurt voornamelijk tussen de 0 - 7 jaar oud. Deze programma’s zijn ingesleten in je onderbewustzijn door de ervaringen uit jouw leven en beslissingen die je over deze ervaringen hebt genomen. Daaruit ontstaan ook de patronen, die zich door je hele leven heen herhalen, zoals je denkpatronen, gedragspatronen.
Tot je 7e jaar sta je open voor alles wat van buiten als informatie bij jou binnenkomt. Je hebt in die jaren nog niet heel goed geleerd om kritisch te denken, je bent dan meer bezig met ontvangen, opslaan van alle ervaringen in je onderbewustzijn.
De basisprogramma’s zijn dus vastgelegd en gaan de rest van je leven verder aangevuld worden. Jij als volwassene wordt dus grotendeels vormgegeven door de programmering van je onderbewustzijn uit je kindertijd. Je neemt als volwassene, onbewust, besluiten op basis van het bewustzijn van het kind en dat wat je omgeving verder heeft bijgedragen aan jouw programmering/jouw ervaringen. Denk hierbij aan familieleden, mensen uit je schoolomgeving, vriendenkring, een dier waar je ooit van schrok, eten wat je hebt moeten leren eten, etc.
Onderbewustzijn her-programmeren:
Sommige programma’s in je onderbewustzijn kunnen jou als volwassene beperken. Ze passen niet meer bij je, want je bent niet meer dat kind, maar de volwassene. Het kan zijn dat je als kind zijnde verdedigingsmechanismen hebt ontwikkeld en dat je getriggerd wordt door iets nu, en het kleine kind in jou wil jou helpen/verdedigen/beschermen. Regelmatig komt het voor dat dit mechanisme je niet meer helpt maar je juist hindert. Het is niet meer nodig, zoals je vroeger dacht dat het wel nodig was.
Het is belangrijk te beseffen dat die programma’s aangepast kunnen worden dmv hypnose. Daardoor ga je heel anders in het leven  staan. Met meer gevoel van geluk, vreugde, jezelf gezonder voelen, doelen beter kunnen bereiken, zaken veel duidelijker kunnen zien en begrijpen.
Voor heel veel mensen liggen vaak oorzaken in gevoelens als wrok, boosheid, angst, onzekerheid, afwijzing, afkeuring, etc.
Bewust weet je vaak niet waar de oorzaak ligt van dit gevoel, maar je onderbewustzijn weet alles. Misschien herinner je je een voorval, maar ligt de echte kern toch nog vroeger in jouw leven. Door in hypnose je onderbewustzijn de vrijheid van antwoorden te geven, komen we er achter wat nu de oorzaak is van waar jij mee zit.
Een kernoorzaak aanpakken kan zelfs lichamelijke klachten oplossen/verlichten indien deze hiermee verbonden blijkt te zijn.