Wat is hypnotherapie?
Hypnotherapie is werken aan wat jij wilt veranderen, in een diepe staat van ontspanning, waarin je zo gefocust bent op mijn stem, dat je de rest om je heen als het ware even vergeet.
We zijn overdag al vaak in een lichte staat van hypnose, bv als je zo diep in een boek of film zit, dat je even niets om je heen hoort.
Tijdens de hypnotherapie-sessie ben je niet in slaap en je bent niet “weg” zoals veel mensen denken. Je bent je bewust van alles wat ik zeg en je behoud gedurende de gehele sessie de controle.
Hypnose voelt als een diepe ontspanning; de één voelt zich zwaar, de ander juist weer heel licht.
De oorzaken van bijna alle klachten en problemen vinden we niet terug in het bewustzijn (ons dagelijks stemmetje), maar wel in het ONDERbewustzijn.
Je zou het ONDERbewustzijn kunnen vergelijken met de harde schijf van een computer. Een harde schijf met enorm veel opslag, omdat al je herinneringen, emoties en alles wat je ooit geleerd hebt , is hier opgeslagen. In jouw ONDERbewustzijn draaien jouw positieve en negatieve programma’s die jouw denken en gedrag bepalen. Een voor jouw negatief werkend programma kan ik samen met jou, blijvend omzetten naar jouw gewenste positieve emotie.
De kracht van hypnotherapie is echt geweldig en wetenschappelijk bewezen een van de meest snelle, effectieve en aangename therapievorm die er bestaat. Samen behalen we jouw doel meestal al in 1 tot 3 sessies.
Om met hypnotherapie succesvol te zijn, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
  • jij bent bereid om in hypnose te gaan
  • jij hebt vertrouwen in mij
  • jij bent bereid om mijn suggesties tijdens de sessie direct op te volgen
  • jij bent nu helemaal klaar met je probleem en wilt geholpen worden!
Heel belangrijk om te beseffen:
Vaak is het zaadje voor jouw negatieve emotie/probleem, geplant tussen jouw 0-8 jaar en draait dat als een negatief programma in je onderbewustzijn.
Het negatieve gevoel/gedrag komt steeds terug, omdat je steeds getriggerd word en daardoor wordt dat negatieve programma geactiveerd. Besef je, dat dat jouw kind-programm a is wat draait, om je ergens tegen te beschermen. Maar als je ouder wordt, jou niet meer helpt maar juist last bezorgt. Des te ouder je word des te wijzer je word en des te meer kracht heb je als volwassenen al zelf ontwikkeld. Dat negatieve programma hielp jou misschien als kind wel ,maar nu niet meer.
Hypnotherapie brengt je terug naar wie je vroeger was en haalt de last van je af.