Iemand verliezen doet pijn.....

 

Heb jij weleens iemand verloren die jou dierbaar was? .....Vast wel...

Ikzelf heb mijn vader in 2015 zeer onverwacht verloren. Ik heb in de auto 1 uur moeten racen tegen de klok en toen ik aankwam in het ziekenhuis, werd binnen 5 minuten de stekker eruit getrokken.

Ik heb na zijn overlijden een half jaar lang hartklachten gehad, met regelmatige bezoekjes aan de huisarts, tot aan slikken van plasmedicatie toe. Toen besefte ik mij, dat ik ZELF de oorzaak was van mijn klachten. Ik heb gewerkt aan mijn boosheid rondom zijn overlijden en de familieperikelen die heersten na zijn overlijden. Ik besefte mij, dit doe ik mezelf aan, die boosheid. Ik heb ontdekt dat ik moest leren loslaten, accepteren en doorgaan. Mijn hartklachten zij gestopt, evenals mijn medicatie. IKZELF ben verantwoordelijk voor wat ik laat gebeuren in mij. Dat was een pijnlijke eye-opener.

Na zo’n verlies ontstaan verschillende emoties en start je rouwproces. Niemand bepaalt hoe dat verloopt, behalve jij! Emoties komen op zoals boosheid, misschien wel schuldgevoel, veel verdriet, niet willen loslaten, etc. Wat een check voor jezelf is, mbt rouw: dat je merkt dat de pijn of andere negatieve emoties verminderen in de loop van de tijd. Dat er dus een (lichte) stijgende lijn in jezelf ontstaat. Dat je merkt dat je vooruit gaat.

Er ontstaan vaak vragen in jezelf: Had ik maar nog iets gezegd... Was ik er maar geweest ... Heb ik het wel goed gedaan? Ben je wel trots op me? Kon ik je nog maar even vasthouden. Allemaal herkenbare gedachtes, vragen, wensen.

Dankzij hypnotherapie kun jij jezelf een beleving geven, waarin je nog een keer kunt doen en zeggen tegen de overledene, wat je nog altijd wilde, om goed af te kunnen sluiten. Hierbij werken we in trance/hypnose aan een levensechte situatie die jij bepaalt dankzij jouw eigen verbeeldingskracht. In die situatie bepaal jij hoe je los gaat laten, zodat het verlies cq een herinnering, anders gaat aanvoelen voor jou. En loslaten betekent NIET nogmaals verliezen van die persoon. Het betekent verliezen van al het nare en het houden en genieten van het fijne van die persoon.

Jij bepaalt hoe en jij creëert ook zelf de oplossing, want die zit al in jou. In jouw onderbewustzijn, waar jij dankzij trance / hypnose zelf bij kunt. Deze techniek heeft dus NIETS te maken met geesten oproepen/praten met geesten. Daar werk ik niet mee.

Je bent tot meer in staat, dan je nu misschien denkt ;)

Groetjes, Suzanne