"Na de eerste sessie wist ik hoe ik mezelf een zeer korte tijd volledig kon ontspannen,

waardoor ik geen pijn meer voelde in mijn nek en schouders."


Pijn ontstaat vaak als een reactie van ons lichaam, op alles wat ons geestelijk bezig houdt. Als je je te druk maakt, of teveel stress ervaart, zul je veel sneller lichamelijke klachten gaan ervaren.

Hoeveel pijn je ervaart, varieert van persoon tot persoon, en zelfs van dag tot dag — en heel veel hangt af van hoe jij denkt. Bent je realistisch in gedachten, hoopvol en optimistisch, dan zal jouw pijnervaring lager zijn.


Kan je specialist geen lichamelijk probleem bij je vinden als oorzaak en moet je er maar mee leren leven?

"Een snelle bewustwording waarom ik stress zo snel vast hou, snel moe en overprikkeld raak en geen nee durf te zeggen. Vooral die dag erna, viel er letterlijk en figuurlijk een last van mijn schouders. Na jaren last van mijn nek en schouders te hebben, voelde ik de spanning langzaam wegglijden van mijn schouders."

Dat is onwetendheid....hypnotherapie zal laten zien of jij met jouw brein, je pijn kan verlagen en gaan loslaten. Als je geen fysieke aanleiding hebt voor die pijn, dan veroorzaken onbewuste emoties dat. Ik kan je helpen om los te laten en als je dat doet, zal je pijn veranderen, verminderen of misschien wel helemaal verdwijnen. Hoe de uitkomst bij jou zal zijn weet ik nooit van te voren, maar het is vaak genoeg gebeurd, dus ik geloof in de kracht van jouw geest! Nu jij ook nog!

Hypnotherapie kan je al snel helpen om anders in het leven te staan, te leren ontspannen en dus pijnvrij te gaan leven, weer gelukkiger en sociaal-actief te worden.

"Geweldige ervaring! Door Suzanne kon ik met vertrouwen volledige ontspanning ervaren.

Ik kan nog steeds deze sessie bij mezelf terug halen om wederom te ontspannen. Echt een aanrader !! Thanks Suzanne !!"

Afspraak maken kind (10 t/m 15 jaar)

Pijn voelen....en zelf (deels) kunnen oplossen...

Als je last hebt van chronische pijn, dan weet je dokter dit ook. ( zo niet...ga naar je arts toe!)
Je hebt de pijn laten onderzoeken.
Heeft het tijd nodig om te helen?
Is er geen verklaring voor of lijkt er geen oplossing te zijn?

Pijn is ALTIJD een signaal van je lichaam dat je aandacht moet geven aan dat deel van je lijf. NIET aandacht aan de pijn, maar aan dat DEEL van je lichaam.

Als je vecht tegen pijn, wordt het erger. Geef aandacht aan het signaal, aan dat wat je lichaam wil dat je weet: neem meer rust, maak bepaalde bewegingen NIET. Je lichaam geeft pijn-signalen omdat het je aandacht vraagt.

Probeer de pijn niet te negeren, maar ervaar dat dat lichaamsdeel iets tegen jou wil zeggen. Ookal begrijp je het misschien niet.

Vb: heb je rugpijn bij het opstaan:

OEFENING:

* Wordt je bewust van alle lichaamsdelen: zoek je meest comfortabele manier per lichaamsdeel om op te gaan staan. * Begin met je voeten * dan je benen * je heupen * je torso * beweeg dus alles 1 voor een, zodat alles steeds het meest comfortabel aanvoelt. Je legt de focus dus op wat het MEEST COMFORTABEL aanvoelt (NIET op wat het minst pijnlijk is). Let goed op dit verschil in denken !!!!!!!

* Je zet dus alles in de meest comfortabele positie. Dus van beneden naar boven toe, elk deel 1 voor een op een op dat moment prettige manier neer te zetten.
* Focus dus steeds op dat wat PRETTIG voelt, wat comfortabel voelt.
* Ga dat eens een dag doen, en bedenk steeds voordat je opstaat, dit is voor mijn lichaam de meest prettige houding zodat ik op kan staan met veel minder of    pijn of zelfs geen pijn.

En sta op, op een comfortabele manier. Laat ondertussen ook je lichaam helen en rusten als dit nodig is. Pijn is een signaal wat vaak niet 100% weg moet gaan, omdat het je iets wil zeggen....dat je aandacht moet geven aan dat deel, NIET aan de pijn.

Doe dit een paar dagen op deze andere manier of een week.

Laat je me weten hoe dit gegaan is?

( let op: uit een auto stappen heeft meer tijd nodig om prettig uit te stappen als van een gewone stoel. Dat moet je begrijpen en dus wat meer tijd gunnen om alle lichaamsdelen op een prettige manier neer te zetten.)

Suzanne

Angst voor naalden bij een injectie:

De pijn van een injectie komt vanuit jouw angst dat er pijn aankomt. Verander je mindset!

Denk aan de arts die je een spuit gaat geven. Denk aan de naald. Zie jezelf in die situatie.

Die naald dient ervoor om je sterker te maken, om je te gaan helpen, om je te laten genezen. Denk eraan dat je arm onspant, dat de naald wordt uitgenodigd om je huid in te gaan, het valt je huid niet aan, jij nodigt de naald uit, lang genoeg om jou te geven wat je nodig hebt. Het enige wat het gaat doen is jou helpen, jouw sterker maken. Die naald dient puur om jou te helpen.

Als je voordat je de spuit krijgt maar 1 negatieve gedachten gaat hebben dan bouw je stress op en dus de angst voor pijn en dus VOEL je pijn ( vooral tussen je oren). Denk dus aan de voordelen van de injectie.

Bij het prikken van gaatjes in je oren wordt er meer huid en vlees geprikt dan bij een injectie...heb je toen veel stress gehad? veel pijn gevoeld?

Rollende aderen:

Vaak veroorzaakt degene die de spuit moet geven of bloed moet afnemen bij jou, indirect jouw pijn. Indien het niet direct lukt, gaan ze vaak daarover iets zeggen, dat je van arm moet wisselen omdat je aderen rollen. Als jij teveel luistert naar wat zij zeggen, dan veroorzaakt dat stress bij jouzelf en dus verwacht je eerder pijn en zul je de pijn erger ervaren. Vraag desnoods degene die gaat spuiten / bloed af gaat nemen, niks te zeggen over dat iets niet lukt als men weet dat je rollende aderen hebt. Laat hen het doen zonder te spreken.

Pijnervaring is vaak aangeleerd.

Door jouzelf, omdat je eens erge pijn hebt gehad of door anderen. Het gaat om de interpretatie van de gebeurtenis. Om jouw mindset.

Dat aangeleerde gedrag kan weer afgeleerd worden, als je er stress door hebt en last van hebt. De angst voor pijn moet je zien als een soort illusie die jezelf hebt veroorzaakt of door anderen voor jou is ontstaan. Als je valt en er is bloed en de ander zegt: ooooh je bloed ... dat doet vast pijn........ (ja inderdaad, dan kan het heel erg pijn gaan doen...)

Realiseer je dat pijn en een sensatie iets ander is.

Soms komt de pijn pas later

Dat heeft te maken met letterlijk het signaal wat van dat deel van je lijf via je ruggemerg naar je herenen moet gaan en het signaal van "het-doet-pijn" weer terug moet gaan naar dat lichaamsdeel.

Het kan zijn dat je eerst ergens mee bezig bent wat op dat moment belangrijker is, je denkt dan dus niet aan pijn

Adrenaline kan veel weg tijdelijk wegnemen: je wordt aangereden en voelt in 1e instantie geen pijn, die komt later als de adrenaline afneemt in je lichaam. Ook door de aanrijding gaat er veel in je hoofd om, soms sta je op overlevingsstand zodat je niet aan pijn denkt.

Je goede of verkeerde houding tav de sensaties die je ervaart bepalen de gradatie van pijn.