Kinderen (van 10 t/m 15 jaar): (medische) kinderhypnose en/of IEMT / of uw als ouder komt voor behandeling ipv uw kind

Bij fysieke klachten: Uw kind dient altijd eerst een huisarts te bezoeken om een aantoonbare lichamelijke oorzaak uit te sluiten. Zie uitleg Medische kinderhypnose.

 

Onderwerpen kunnen zijn .....Teveel om op te noemen..bv:

Gedragsklachten

Functionele klachten, waarbij lichamelijke aandoeningen zijn uitgesloten, zoals buikpijn, hoofdpijn, hyperventilatie

Angst

Pijn

Gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst

Slaapstoornissen

  •  

Er is niks geheimzinnigs of spannends aan hypnose. Elke dag ben je wel een keer spontaan in een toestand van lichte hypnose, bijvoorbeeld wanneer je aan het dagdromen bent en alles om je heen even vergeet.
 

Opbouw bij kind-sessies:

1. Intake/1e sessie: hoe wil een kind zich anders voelen? In dit gesprek leer ik uw kind wat kennen en voel ik aan welke techniek we als 1e gaan inzetten.

Opties:

Medische hypnose: Huiswerk wordt meegegeven dmv geluidsfragmenten met zelfhypnose, zodat het kind kan wennen aan ontspannende (visualisatie) oefeningen. Er moet dan dagelijks geoefend worden.

IEMT: een techniek die werkt met focus op nare (fysieke) gevoelens / een nare herinnering, terwijl uw kind teglijkertijd de ogen beweegt door mijn vingers te volgen.

Ouder(s): Of...ik ontdek dat de oorzaak mogelijk ligt in het gezin en niet alleen bij het kind. Dan kan het gebeuren dat ik de ouders adviseer zelf of hypnotherapie of IEMT te ondergaan. Uw klachten kunnen nml doorwerken op uw kind. Kinderen zijn vaak de spiegel van de verzorgers / ouders.

2. Sessie 2 t/m max 6: kind (en ouder) zal steeds aangeven of een volgende sessie gewenst is. Of de ouder komt zelf terug voor een sessie en uw kind blijft thuis.

De kindsessies duren 45 minuten per x.

Ouder hoeft niet steeds aanwezig te zijn als het kind de sessie komt volgen. Let op: Als de wens hierin bij de ouder ligt en niet bij het kind, kan het kind sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen.

Medische hypnose: De bedoeling is dat het kind plezier heeft dankzij de oefeningen, dat het zich beter gaat voelen door de gebruikte technieken. De hypnose-technieken die worden gebruikt zijn te herleiden naar geteste technieken die in ziekenhuizen worden gebruikt om kinderen anders met vervelende gevoelens en pijn om te laten gaan.

 

"Ik slaap elke dag alleen naar bed ik kan door jou beter en veel veel beter dat vind ik fijn dus ik blijf het nog heel lang zo doen"